Pannen, stenen en hout

Vandaag zijn we op expeditie geweest: op zoek naar voorbeelden van huizen met mooie dakpannen, stenen of hout. We moeten nog veel keuzes maken, want wat vinden we nou eigenlijk echt mooi?

We zijn dus in de auto gestapt en langs een aantal woonwijken gereden waar huizen staan die mogelijk mooie materialem gebruikt hebben.

Voor het dak zijn we er waarschijnlijk wel uit: we willen platte dakpannen in donkergrijs of zwart met een mooie strakke aansluiting op de dakrand. De goot willen we graag geĆÆntegreerd in het dak en niet als een losse bak eronder. Een beetje zoals het huis hiernaast. Er moeten natuurlijk ook zonnepanelen geplaatst worden en op zo’n mooi dak staat dat natuurlijk ontzettend lelijk. We moeten toch maar eens uitzoeken of we die niet op de garage kunnen plaatsen.

Stenen uitzoeken vinden we wel lastig. Tot nu toe vinden we grijstinten erg mooi met een ‘vleugje’ bruin. Alleen grijs wordt wel heel donker of een beetje saai. Hele platte verschillende lengte stenen zoals in de foto hiernaast vinden we ook mooi. Ook een mooie optie zijn de circulaire ‘Clickbrick‘ stenen; deze worden worden met een speciaal klik-systeem op elkaar gestapeld, zonder voegen.

Voor het hout aan de buitenkant willen we graag een mooie warme kleur bruine kleur. In ieder geval willen we niet een onnatuurlijke kleur beits of lak gebruiken.

In Leidsche Rijn kwamen we nog deze verticale tuin tegen. Ook erg leuk, maar waar die dan zou moeten komen weten we nog niet echt šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.