We hebben een zwembad!

Deze week werd er verder gewerkt aan de kelder. De isolatie werd geplaatst, staal gelegd en riolering aangelegd. Ook werd het tweede deel van de koekoek gestort, dit is een apart extra bakje aan de koekoek voor het bovenste deel van de trap.

Met vijf betonwagens vol beton werd de vloer gestort en na een dagje uitharden ging de aannemer aan de slag met ‘stempelen’. Omdat de muren in de kelder nog niet geplaatst kunnen worden moet er extra veel ondersteuning voor de vloerplaten zijn dus werd de kelder vol gezet met een frame van stalen staanders en balken. Op vrijdag was er dan het grote moment, om vier uur werd de bemaling in de kelder gelegd waardoor de kelder vol met water werd gepompt. Dit is nodig omdat de kelder alleen niet zwaar genoeg is om niet omhoog gedrukt te worden door het grondwater. Na vijf uur pompen zat er 10.000 liter water in de kelder die omhoog drijven moet voorkomen en konden we de bemaling uitzetten.

De komende maand ligt de bouw helaas weer voor het grootste gedeelte stil, we moeten wachten tot de vloerplaten geleverd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.