Vandaag is de grondsanering begonnen. Afgelopen weekend was de kraan al aangevoerd.

Vandaag is ons terrein ook als levensgevaarlijk bestempeld: het terrein werd afgezet met linten en kettingen, er werd een speciale schoon/vuile ruimte keet en borden met alle mogelijke waarschuwingen geplaatst.

Allereerst werd de rand langs de Klokjeslaan uitgegraven onder toeziend oog van de saneringscoördinator en de analist van Grondslag. Bij het uitgraven moesten er namelijk continue monsters genomen worden of er voldoende grond was afgegraven. Ook werd al een deel van ons bouwvlak uitgegraven. De (schone) grond die hier uit kwam werd samen met een laag zand gebruikt om de uitgegraven geul weer op te vullen.

Ondanks veelvuldig onderzoek was het nog steeds onduidelijk of er nu wel of niet en zo ja waar er een olietank in de grond aanwezig was. Als deze er nog zou zijn, zou hij in de hoek bij Koen liggen. Na voorzichtig graven werd hij dan toch gevonden, en dat was te ruiken ook!

Omdat de tank door een gespecialiseerd bedrijf leeg- en schoongemaakt moet worden, ligt het werk nu helaas weer stil totdat dit ingepland kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.