Programma van eisen

Voordat Koen verder aan de slag kon met het ontwerp moesten we eerste een programma van eisen voor ons huis opstellen: wat voor uiterlijk willen we, welke indeling ongeveer, wat is een must en wat een nice-to-have.

De buitenkant

Wat afmeting betreft hebben we een uitdaging: de nok van het huis mag maximaal 6,90 meter hoog zijn met een maximale goothoogte van 4,00 meter. Dit betekent dat we dus geen begane grond met twee etages kunnen bouwen. Als we de lucht niet in mogen, dan maar de grond in. We denken dan ook aan een huis met een volledige verdieping onder de grond.

Op internet zijn gelukkig veel goede voorbeelden te vinden van huizen die wij mooi vinden binnen de beperkingen die er zijn.

Ons idee is om in het onderkelderde gedeelte twee slaapkamers voor de meiden te maken met een eigen toegang vanuit de tuin. Een klein keukentje vonden de meiden ook wel een goed plan,: ‘Dan kunnen we zelf pannenkoeken maken! 😉

Een doorlopend dak vinden we ook een mooi aanzicht, maar of dat gaat lukken in het ontwerp?

De indeling

Een open indeling met veel daglicht. is een absolute must voor ons. In de leefkeuken willen we graag weer een kookeiland en vaste kastenwand met veel opbergruimte. Natuurlijk mag ook grote eettafel niet ontbreken.

In de woonkamer moet absoluut een open haard komen en ruimte voor een tv-hoek. In de gang willen we graag een dichte kast voor de jassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.